Superenkel tiramisu: Garanterad dessertsuccé

Vem älskar inte tiramisu? Eftermiddagen är en sån där tid på dygnet då sötsuget blir som svårast att stå emot. Så är det åtminstone för mig. Då vill man gärna kunna få tag i något smaskigt snabbt, och ska man gå på smak så är det ju aldrig något som slår hemlagat fika.

Det här receptet är perfekt vid akut sötsug, eller när du får spontanbesök och vill bjuda på någonting gott.  Att “baka” behöver inte vara så komplicerat som många tror. Faktum är att det här receptet nästan inte kan kallas att baka.

Du behöver ingen ugn, ingen spis, och inget mjöl. Tre annars klassiska komponenter i bakning. Du behöver bara tre ingredienser. En av dessa är jag ganska säker på att du redan har hemma: Kaffe Jag skulle säga att den här rätten är en liten, snabb och enkel variant på den älskade desserten tiramisu.

Ingredienser tiramisu

Du behöver följande ingredienser för att laga detta enkla recept.

1 kopp kaffe (svalt)
70 gram kondenserad mjölk
2 dl sötad vispgrädde

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Så gör du:

  1. Brygg en kopp kaffe med ganska mycket styrka (våga ta mer pulver än vatten). 
  2. Låt kaffet svala. Häll sedan i kondenserad mjölk och vispa tills de båda ingredienserna blandats väl. 
  3. Ta fram en stor skål och häll i all sötad vispgrädde. Använd sedan elvisp för att få konsistensen mer fast. Sluta vispa när grädden blivit något fastare och fluffigare, den ska fortfarande kunna rinna av vispen. 
  4. Droppa försiktigt i några centiliter av kaffeblandningen. Rör om under tiden. Gör detta långsamt tills all kaffe och kondenserad mjölk blandats med grädden och den intagit en lätt beige färg. Rör om så att smeten till din tiramisu är helt len.
  5. Ta fram ugnssäkra muffinsformar av valfri sort. Aluminium, papper eller ”plast” spelar ingen roll. 
  6. Häll försiktigt ner smeten i muffinsformarna. Ställ sedan in formarna i frysen i minst 60 minuter. Därefter kan du känna efter om de är tillräckligt fasta för att kunna stå för egen maskin på ett fat.
  7. Vänd formarna upp och ner så att innehållet åker ut och liknar en kall liten bakelse. Pudra på kakao som dekoration. 
  8. Voila! Svårare än så är det inte. 

Det är busenkelt att göra, så jag föreslår att du provar. I klippet här nedanför kan du själv se hur man gör.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!