Täck en isbricka med smördeg – det här är suveränt

När det är gäster som ska komma över på middag, brukar det kunna vara svårt att hitta på roliga för- och efterrätter. Själva huvudrätten går ofta att variera ganska mycket, men utöver det så blir det lätt en toast skagen och pannacotta när fantasin tryter. Men kombinationen smördeg och isbricka, låter inte det som något nytt och spännande?!

Denna delikatess är inte bara kul att slänga ihop, den fungerar dessutom både som för- och efterrätt eftersom det går att variera hur mycket som helst. Och när man ser resultatet, är det verkligen svårt att inte bli sugen själv… Hur gott som helst!

Här nedanför kommer ingredienser för flera olika varianter av den här ”rätten” där man alltså kan kombinera hejvilt. Allt man behöver är en isbricka och smördeg. Smart, enkelt – och så himla gott!

Isbricka och smördeg – söta

  • 1 paket fryst smördeg
  • 1 isbricka
  • 0,5 dl nutella
  • ½ banan, skivad
  • 0,5 dl hallonsylt
  • ½ chokladkaka, delad i bitar
  • 0,5 dl chokladpellets
  • Minimarshmallows
  • Digestivekex
  • Ägg för pensling

Här kan du läsa fler inspirerande och roliga recept från Matbibeln!

Isbricka och smördeg – matiga

  • 1 paket fryst smördeg
  • 1 isbricka
  • 2 dl ricotta
  • 1 dl färsk spenat, tillagad
  • 1 dl kronärtskockshjärta på burk, hackad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 0,5 dl riven mozzarellaost
  • Pepperoni
  • 3 msk tomatsås
  • 0,5 dl röd paprika, hackad
  • 2 msk pesto
  • 4 små mozzarellabollar
  • 2 msk smält smör

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man lagar de olika varianterna!

Som sagt, dessa recept går verkligen att variera i all oändlighet – och visst ser det läckert ut! Man blir ju sugen på att prova alla direkt, synd bara att man inte har mer än en isbricka hemma!

Här kan du läsa fler inspirerande och roliga recept från Matbibeln!