Tacoköttbullar: Så enkelt gör du succéreceptet

Tacos är alltid lika gott, både till vardag och fredagsmyset. Men ibland är det roligt att göra någonting helt annat, men ändå ha kvar tacokänslan. Som tacoköttbullar!

Ett sätt att göra det på är att göra tacofärs och rulla till köttbullar. Men de ska inte bara stekas. De ska fyllas med ost och rullas i nachochips innan de åker in i ugnen.

Recept tacoköttbullar

Du behöver följande ingredienser:

  • 350 gram färs
  • 2 chorizokorvar, utan skinn
  • 1 ägg
  • 4 msk majsmjöl
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1/2 tsk oregano
  • Salt och peppar
  • 4 dl tortillachips, krossade
  • 80 gram cheddarost, kuber

Tillbehör:

  • Sallad
  • Gräddfil
  • Guacamole
  • Salsa

Här hittar du fler smarriga men enkla recept från Matbibeln!

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär av skinnet på chorizokorvarna. Blanda färs, korvfärs, ägg, majsmjöl tomatpure, chilipulver, spiskummin, oregano, salt och lite peppar med händerna i en skål.
  3. Gör varje köttbulle av cirka 1 msk av blandningen. Tryck in en kub cheddarost i mitten. Förslut den med färsen och rulla till bollar.
  4. Häll tortillachipsen i en platspåse och krossa till mindre bitar med en kavel. Lägg ner 3-4 köttbullar åt gången i påsen och rulla runt så tortillachips fastnar.
  5. Lägg köttbullarna på ett bakplåtspapper på en ugnsform. Tillaga i ugnen i 10-12 minuter tills de fått en fin brun yta.
  6. Lägg köttbullarna på en bädd av sallad och toppa med guacamole, gräddfil och salsa.
  7. Servera och njut av dina tacoköttbullar!

Här hittar du fler smarriga men enkla recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...