Köttbullar är en av de riktiga baserna i traditionell svensk mat. Och att göra dem själv blir så mycket godare än de köpta. Här nedanför kommer ett recept från Tareq Taylor som visar hur du enkelt lagar ihop dina köttbullar från grunden. Hela familjen kommer att tacka dig om du följer det här receptet, häng med!
Köttbullar är en sådan där maträtt som alltid går hem – i alla läger. Ung som gammal, alla älskar välgjorda köttbullar. De flesta har nog sitt eget lilla recept, men efter att ha sett receptet här nedanför kommer jag nog aldrig göra köttbullar på samma sätt igen.
Tareq Taylor köttbullar
Du behöver följande ingredienser:
- 500 g blandfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 kryddpepparkorn (alt 1 krm malen)
- 15 svartpepparkorn (alt 3 krm malen)
- 1 gul lök
- 1/2 tsk salt
Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!
Så gör du:
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Blanda i ströbröd och låt det svälla ett litet tag, salta.
- Hacka löken och bryn den i en stekpanna med lite smör och krydda med kryddpeppar och svartpeppar.
- Blanda löken med blandfärsen och ströbrödslösningen länge.
- Häll all köttbullssmet i en spritspåse och spritsa köttbullarna på en plåt. Sätt in dem i ugnen på 160 grader i ett par minuter.
- Ta ut dem ur ugnen och stek dem färdiga i smör tills de är gyllenbruna runt om.
Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!