Vinter, vår, sommar eller höst- en av måltiderna som alltid går hem är risotto.
Här är tv-kocken Tareq Taylors absolut bästa knep för att få till en magiskt god och krämlig sådan.
Risotto är på sätt och vis den perfekta mixen av allt. Det är krämigt, smakrikt, och omtyckt av de allra flesta.
Att få till den där perfekta balansen kan ibland kännas lite svårt. Men med det här receptet av Tareq Taylor kan vem som helst få till en magisk middag.
Det finns nämligen ett och annat knep för att skapa den där magiskt goda risotton.
Risotto– ingredienser:
Receptet är för 4 personer
- 1 spetskålshuvud
- 3 kvistar rosmarin
- 2 klyftor vitlök
- Olivolja
- Balsamvinäger
- 2 dl arborioris
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl Torrt vitt vin
- ca 1-1,2 liter grönsaksbuljong
- 1,5 dl grovt riven Parmesan
- 1 msk Smör
- Olivolja
- Persilja
- 1/2 Citron
- Salt
- Peppar
- Toppa med Färsk mejram