Ugnspannkaka är en riktig klassiker som till och med den kräsnaste älskar att äta.
Tareq Taylor visar här hur han gör sin version av den klassiska rätten.
När man var liten så var pannkaka helt klart bland det bästa som fanns att äta. Just ugnspannkaka har åtminstone för mig haft en särskild plats i hjärtat.
Det är något speciellt med den lite tjockare konsistensen blandat med stekt fläsk eller bacon som verkligen får smaklökarna att dansa.
Tacksamt är det också då det är en enkel och smidig rätt att laga – vilket är perfekt för den hungriga familjen.
Här nedan följer ett perfekt recept som stjärnkocken Tareq Taylor använder sig av.
– Detta är en life saver. 30 minuter in i ugnen, ut kommer det, färdigt – alla älskar det, säger Tareq i ett klipp på Youtube där han visar hur han gör.
Tareq Taylors ugnspannkaka
(Receptet är avsett för två hungriga personer)
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 paket bacon
- 3dl mjöl
- 6 dl mjölk
- Salt
- 1 paket frysta lingon (ca 225 g)
- 1 dl socker
Så gör du:
- Tärna bacon i ganska grova bitar och stek dem i en stekpanna som saknar teflon eller annan plast. Stek utan tillsatt fett då bacon innehåller mycket fett sedan innan. Häll av fettet om det blir för mycket i pannan.
- Blanda ägg, mjöl, mjölk och en nypa salt i en bunke. Se till att vispa hårt och ganska länge.
- Häll i smeten i stekpannan över allt bacon. Det går också bra att använda sig av en vanlig ugnsform.
- Grädda pannkakan i 180 grader i 30 minuter.
- Blanda de frysta lingonen med socker i en skål. Servera dem frysta direkt eller låt de få tina lite i rumstemperatur. Servera tillsammans med ugnspannkakan.
- Njut!
I spelaren nedan kan du se när Tareq Taylor visar exakt hur man ska göra:
Tack Tareq för ett fantastiskt bra recept! Det blev verkligen supergott!
Dela gärna det här receptet på Facebook så att fler får ta del av det!