Alla har vi varit där. Man ska laga en vardagspasta men vet inte riktig vad man ska slänga ned i stekpannan, trots att man har skafferiet fullt. Fantasin tryter helt enkelt. Så är det väl ibland och det är såklart okej, det är ju allt som oftast fullt upp med vardagsbestyr vilket gör att man inte alltid är så påhittig i köket.
Men här nedanför kommer en riktig bra idé från stjärnkrögaren Tom Sjöstedt. Det innehåller inga knepiga ingredienser men blir ändå så gott att man troligtvis kommer göra rätten om och om igen. Häng med!
Vardagspasta. Inget roligt ord på förhand kanske men som med allt annat blir det vad man gör det till. Här nedanför kommer ett smarrigt recept signerat Tom Sjöstedt, känd från Sveriges mästerkock och för att driva en av Sveriges bästa restauranger, Lilla Ego i Stockholm.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Tom Sjöstedts vardagspasta
Det är för Allt om mat som Tom förklarat hur han gör sin godaste pasta. Allt börjar med krossade tomater, vitlök, lök och chili. Det ska fräsas länge med mycket olivolja och gärna bacon om det finns. Salsiccia går också bra att hacka och fräsa ned, så även vitt vin om man har hemma.
Pastan då? Den är det bara att koka upp som vanligt och och röra ned i stekpannan tillsammans med lite av pastavattnet. Krydda hela anrättningen med örter och mycket parmesan.
Svårare än så behöver det inte vara att slänga ihop en enkel men supergod vardagspasta. Detta ska jag definitivt prova hemma, det lär göra succé hos både partner och barn!
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!