Cheesecake är en sådan där efterrätt som alltid gör folk glada. Det är också väldigt tacksamt med cheesecake för att man kan göra den på så oändligt många vis, som här nedanför där vi bjud på en tutti frutti-cheesecake.
Japp, du läste alldeles rätt. En cheesecake med smak av de klassiska godisarna. En titt på slutresultatet i klippet här nedanför kommer få dig att springa raka vägen till affären för att inhandla alla ingredienser, häng med!
Tutti frutti-cheesecake är en rejäl åktur tillbaka till barndomen när man fick äta tutti frutti på lördagarna när det vankades lördagsgodis. Det är dessutom ganska enkelt att göra den och kommer garanterat vara en snackis bland gästerna på nästa middag eller fika.
Tutti frutti-cheesecake recept
För att laga receptet behöver du följande ingredienser:
15 digestivekex
75 g smör
2 påsar tutti frutti
3 dl vispgrädde
300 g färskost
Några droppar grön, gul och orange karamellfärg
Saft från en halv citron
Till garnering:
1 citron
1 päron
1 apelsin
Så gör du
- Sortera tutti fruttin i orangea, gula och gröna och lägg dem i varsin skål.
- Smält smöret på medelhög värme, mixa kexen till en fint smul och blanda ihop till bottnen.
- Tryck ut kakblandningen i bottnen på en form med avtagbar kant.
- Koka upp grädden.
- Häll en tredje del av grädden över varje skål med tutti frutti och rör om tills tutti fruttin smält. Om den inte smälter helt, använd stavmixer.
- Vispa ner en tredjedel av färskosten och kläm i en skvätt citron i varje skål.
- Häll i några droppar grön karamellfärg i ena skålen och gul i den andra och orange i den tredje tills du får fina tutti fruttifärger.
- Häll den gröna smeten över bottnen och ställ i frysen i tjugo minuter.
- Upprepa med gul och sen orange, ställ i frysen och låt det gula lagret stelna innan du häller på det orangea. Låt stå i frysen i ca två timmar.
- Dekorera med tutti frutti och frukt på toppen och njut av din tutti frutti-cheesecake!
Här nedanför kan du själv se hur man gör.
Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!