Kantarelltoast är en given succé vem man än frågar. Det är alltid supergott och bjuder man på kantarelltoast under en middag kan man räkna iskallt med att få beröm från gästerna.
Vill man bjuda på en ny slags kantarelltoast som även den gör succé kan man alltid spana in receptet här nedanför – resultatet får verkligen magen att kurra.
Här hittar du fler roliga recept från Matbibeln!
Höst innebär svampsäsong. Det är alltid lika mysigt att gå ut i skogen för att leta svamp och råkar man springa på ett kantarellställe är glädjen total, då har man nämligen en otrolig middag att se fram emot, se bara på receptet här nedanför.
Kantarelltoast på potatisbulle
Du behöver följande ingredienser till två portioner:
2 Potatisbullar
200 g gula kantareller
2 schalottenlökar
1 dl grädde
1 tsk ljus japansk soja
1 tsk kantarellfond
50 g Smör
En nypa västerbottensost
En nypa riven parmesan
Salt och peppar
Några kvistar rosmarin
Så här gör man
- Grädda potatisbullarna enligt anvisning.
- Under tiden: Stek kantarellerna i en klick smör, på ganska hög värme, tills de får fin färg. Ta ur pannan.
- Finhacka schalottenlök och fräs i samma panna, i en klick smör. Löken ska bli genomskinlig, ej få färg. Lägg tillbaka kanta
- Häll över grädden i pannan och rör ner soja, fond salt och peppar.
- Rör ihop snabbt och ställ åt sidan innan du rör ner västerbottensosten.
- Kavla ut potatisbullarna på ett bakplåtspapper tills de blir tunna.
- Stek i smör tills de blir krispiga, om de inte håller ihop ordentligt kan du strö lite ost i din varma panna, lägga potatisbullen på och sedan toppa med lite mer ost.
- Toppa potatisbullen med kantarellstuvningen, riv över parmesan och garnera med en kvist rosmarin.
NJUT! Här nedanför kan du se ett klipp på hur man går tillväga:
Här hittar du fler roliga recept från Matbibeln!