Vit sangria med bubbel och frukt får rejäl fart på festen – så enkelt gör du den

De flesta förknippar sangria med medelhavet och tropiska nätter, sådant som vi här i Sverige inte är direkt bortskämda med.

Men nu när det ändå är sommar så får man passa på ändå, därför kommer här nedan ett drömmigt recept som garanterat ger medelhavsvibbar.

Häng med!

Vit sangria med bubbel

Det här behöver du:

1 flaska Prosecco
1/2 dl apelsinlikör
2 dl mangopuré
3 1/2 dl ingefärssaft
4 msk limesaft
2 dl vatten
1 dl färsk mynta
2 dl socker
2 dl färska jordgubbar
Några skivor blodapelsin
1 lime
Is

Bild: Shutterstock

Så gör du

  • Häll vatten i en kastrull och blanda med myntablad och socker. När det börjar koka sänker du värmen så att det sjuder. Rör om tills det intar en sirapsliknande konsistens.
  • Bland apelsinlikör, mangopuré, uppskivade jordgubbar och lime, samt en dl av myntablandningen i en stor skål. Ställ denna i ylen och låt stå i cirka två timmar.
  • Ta fram en kanna och fyll botten med is, häll sedan över mangoblandningen. Häll på ingefärssaften och resten av frukten. Fyll upp med prosecco.
  • Dekorera med skivor av blodapelsin.

Klart!

Smaka och njut. Tips, ju mer is, desto godare.

Tryck nu på DELA-knappen!