
Tomatpuré är något de allra flesta av oss har hemma och är en ingrediens som används till väldigt många maträtter. Det höjer smaken var det än tillsätts och uppskattas alltid. Hur man förvarar det är dock en annan femma, men enligt husmorsknepet här nedan finns det ett sätt som är bättre än andra, häng med!
Tomatpuré gör vilken gryta som helst lite godare. Purén består av finhackade och koncentrerade, via kokning, tomater och säljs ofta på tub eller burk. Men det många inte tänker på att hur man kan förlänga hållbarhetstiden på den. Det finns ett enkelt knep.
Frysa ned tomatpuré
Istället för att låta tomatpurén vara kvar i tuben eller burken så kan man förlänga hållbarheten på ett väldigt enkelt sätt. Man fryser helt enkelt in den. Hur gör man då det på bästa sätt för att slippa ta fram en stor nedfryst klump tomatpuré varje gång? Man packar den i mindre portionsförpackningar. Börja med att klippa ut några kvadrater från ett bakplåtspapper. Sedan portionerar du ut tomatpurén på papperet och lägger på ytterligare en bit bakplåtspapper. Sedan pressar du ut klumpen med ett glas så att purén bildar små cirklar. Klart att frysas in!
Här nedanför kan du se ett supersmart klipp som visar hur man går tillväga!
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!